Opening jubileumtentoonstelling ‘Grenzeloos in Glas’

Opening StudioPunt5 Borculo 2 - Glaskunst en schilderkunst van Annemiek Punt

Op zondag 6 oktober werd de jubileumtentoonstelling ‘Grenzeloos in Glas’, ter ere van het 45-jarig kunstenaarschap van Annemiek Punt, feestelijk geopend. Deze grootse tentoonstelling vindt plaats in kunstruimte StudioPunt5 te Borculo, waar de opening werd verricht door burgemeester Joost van Oostrum.

‘Grenzeloos in Glas’ is te bezoeken van 13 oktober tot 1 december, op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Er worden nieuwe, nooit eerder vertoonde kunstwerk van Annemiek tentoongesteld. De toegang is gratis. Bekijk voor meer informatie de website van StudioPunt5. De industriële expositieruimte biedt met ruim 300 vierkante meter voldoende ruimte voor de bijzondere kunstwerken. De galerie van Annemiek Punt in Ootmarsum blijft ook tijdens deze extra tentoonstelling gewoon geopend.

Journalist Rob Weeber schreef over de expositie:
“Voor wie ook maar een beetje thuis is in kunst en specifiek glaskunst, behoeft beeldend kunstenaar Annemiek Punt geen intro. Het is ‘neoglassicisme’ pus sang, een innovatieve, kunstzinnige bewerking van een van de oudste materialen ter wereld, glas. Ze wordt gezien als een grootmeester in de glaskunst en pionier in de glasversmelting. Haar ontwerpen gaan de gehele wereld over en sommige hebben zelfs een monumentale status, zoals het gele Jaïrusraam in de Nieuwe Kerk in Delft. In zijn voorwoord stond Van Oostrum kort stil bij haar 35-jarig jubileum waarbij ze koninklijk onderscheiden werd. Nu, tien jaar later, is er wat hem betreft wederom een hoogtepunt, een kunstruimte op een industrieterrein in Borculo. ‘Gedurfd’ was het woord dat hij gebruikte. Hij prees ook haar wijze van kijken naar kunst. Aan haar blik is volgens hem te zien dat ze door haar eigen werk geïnspireerd raakt en blijft. Zo blijft ze zichzelf verrassen met nieuwe creaties.”

 

Opening StudioPunt5 Borculo 1 - Glaskunst en schilderkunst van Annemiek Punt
Opening StudioPunt5 Borculo 7 - Glaskunst en schilderkunst van Annemiek Punt
Opening StudioPunt5 Borculo 6 - Glaskunst en schilderkunst van Annemiek Punt
Opening StudioPunt5 Borculo 3 - Glaskunst en schilderkunst van Annemiek Punt
Detail kunstwerk voor het Carmel College - Glaskunst van Annemiek Punt in Ootmarsum

Meld je aan voor onze nieuwsbrief